joi, 29 martie 2012

Supa de crocodil

Supa de crocodil este vazuta de chinezi ca fiind printre cele mai valoroase mancaruri recomadate. Reteta este destul de simpla: se fierbe carnea de crocodil in supa de pui pentru 30 min, apoi supa se pastreaza. Se face un sos din faina, unt, usturoi, lapte, vin alb si o planta "hasma" tocata marunt. Se agita si se fierbe totul in supa de pui.

In timp ce sosul fierbe, carnea de crocodil se rupe in bucati. Se adauga apoi 3/4 de carne in blender impreuna cu sosul fiert. Se condimenteaza cu nucsoara, sare si piper. Se pune din nou in blender pentru 30 sec. Apoi, supa de pui merge din nou la fiert cu 1/4 din carnea ramasa.. Se fierbe totul pentru max. 25 min. 

Remediile pe care le confera carnea de crocodil, sunt de parere chinezii, sunt acelea ca sangele de crocodil poate imbunatati performantele sportivilor. Prin urmare, in concluzia lor, intre performantele sportvilor si abilitatile unui crocodil exista unele similitudini. Crocodilul poate rezista sub apa un timp foarte indelungat fara nevoia de oxigen; nevoia de oxigen este atat de redusa incat intra aproape intr-o stare de letargie dar practic de luciditate totala. Ei isi atrag prada in adancuri rezistand in ciuda efortului depus.

Chinezii sustin ca sangele lor contine o proteina care transforma dioxidul de carbon in ioni de bicarbonat si de aici fortarea organismului sa produca oxigen. 


Acest efect are avantaje majore atat pentru atleti cat si pentru cei ce sufera de emfizem pulmonar. Lor li se poate prescrie o dieta in carne de crocodil sau inserarea acestei hemoglobine direct in sange.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu