marți, 27 martie 2012

Stinky tofu

Stinky tofu este o forma fermentata a branzei tofu ce are un miros foarte puternic. Aceasta forma de branza este gustarea principala in Asia de Est, in special in China, Malezia, Taiwan.

Metoda traditionala in obtinerea acestui tip de branza are la baza saramura din lapte fermentat. Saramura poate contine legume, carne sau creveti uscati, mustar, muguri din bambus si plante chineze.

Desi este destul de raspandita in zonele Asiei, stinky tofu nu poate fi pregatita acasa din cauza mirosului puternic. In unele cazuri, gustul acesteia a fost comparat cu carnea putrezita. De aceea se apeleaza la industrializarea in masa in cartierele rezidentiale. 

 Meniul poate fi consumat la rece, in compot sau prajit. Pentru modalitatea din urma, este folosit sosul de chilli. Stinky tofu in varianta prajita este un fel de mancare comercializat pe pietele din Taiwan dar si in restaurantele locale. Ca si garnitura sunt preferate legumele murate realizand un echilibru in gust intre dulce si acru.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu