joi, 29 martie 2012

Picioare de broasca

Broasca ca si animal acvatic este considerata de unii o delicatese, mai ales picioarele din spate. Desi, unele popoare manamca broasca in intregime in afara de cap, doar picioarele din spate sunt comestibile. Si nu de la orice fel de broasca, ci de la broasca de balta.

Mancarea din broasca este considerata o mancare usoara, si destul de ieftina iar cei ce au incercat-o sustin ca gustul acestuia este asemanator cu carnea de pui. De aceea este ceva mai apreciata dintre toate bizaritatile. Broasca poate fi prepaata in mai multe modalitati, insa cei mai multi prefera paneul. Pane-ul din picioare de broasca poate fi servit cald si atunci este preparat in unt sau poate fi servit rece, iar atunci este preparat cu ulei ca si aperitiv. 

Reteta pentru pane din picioare de broasca este simpla: Se spala carnea de broasca , se pune unt in tigaie si se lasa la prajit. Se adauga marar, patrunjel, usturoi si o ceasca de vin alb. Seadauga apoi sare si piper dupa gust. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu